clb.se

Så syr du en markis

Markiser är perfekta om du både vill ha skydd från solen och uppdatera ditt hem. Att sy din egen markis är en väldigt bra idé. Med en egensydd markis kan du få precis den markis du vill ha i rätt färger.

Solen kan vara helt underbar men när den lyser in genom fönstret och stör är den mindre härlig. För att undvika att solens strålar träffar dig rakt i ögonen när du ska äta frukost eller jobba kan du sätta upp markiser. Om du vill ha markiser som passar perfekt för ditt fönster ska du köpa markisväv från Nordisk Textil som är tillverkad i Italien och har hög kvalité. Om du beställer markisväv därifrån får du hem den redan efter någon dag. Markisväven levereras alltid på rulle och har en bredd på 130 centimeter. Det är ett strävare tyg som är tjockt. Du kan få ett väldigt bra solskydd till ett mycket bra pris. Du kan alltid beställa tygprover om du är osäker på vad du ska välja. Markisväv kan du även använda som balkongskydd till din uteplats om du behöver solskydd även där.

Sy med en bra symaskin

Det viktigaste när du ska sy med markisväv är att du har en symaskin och en nål som håller måttet. Om du har en för vek nål kommer den bara att gå av. Om du inte har syvana kan du alltid testa att sy andra saker innan du ska sy markiserna. Du kan även gå på ett symöte där du kan få tips och råd av likasinnade syentusiaster. Du kan där även få låna någons symaskin för att sy din markis.

“Flera deltagare har med sig två symaskiner.” Läs mer här om symaskiner och symöte.