clb.se

Så blir ditt sovrum mysigt och personligt

Sovrummet är ett av hemmet viktigaste rum. För många är det avgörande att sovrummet har en lugn och mysig stämning. Med enkla inredningsknep kan du göra att ditt sovrum kommer att kännas trevligt med en hög mysfaktor.

Att ditt sovrum upplevs som mysigt och är inbjudande kan bidra mycket till att du sover bättre. En annan sak som gör att du kan sova gott är att ha en riktigt bra och skön säng. Sängen är nämligen a och o för en god natts sömn och den spelar även huvudrollen i inredningen. Om du vill ha en härlig och snygg säng ska du kolla in Ekens sängar som har olika modeller i sitt sortiment. Där finns olika kontinentalsängar, ramsängar och ställbara sängar att välja mellan. Du kan också bestämma själv vilken tygfärg du vill ha vilket är perfekt när du vill inreda på ett genomtänkt sätt. Tänk på att köpa en gedigen säng är en investering i din sömn och hälsa.

En skön säng är a och o

Sängen ska du bädda med fluffiga täcken och kuddar. Välj även sängkläder i ett material som du gillar. Placera sängen på ett sätt så att du ser ingången när du ligger i sängen. Det skapar lugn och bidrar till att du kan sova i ro. Det är även betydelsefullt att du väljer rätt kuddar för att kunna sova. Sängen bör endast vara till för att sova i och mobilen är därför bra att bannlysa. Inred istället med en fåtölj eller en stol där du kan sitta med telefonen. Att ha en trevlig läshörna i sovrummet är därför perfekt att satsa på.

Inredning som gör ditt sovrum trevligt

För att sovrummet ska upplevas som mysigt är det perfekt att inreda med naturnära färger och gröna växter. Att ha det städat är en annan sak som bidrar till en mysig stämning. Försök också att inte övermöblera.

Tips som gör ditt sovrum mysigt:

  • Välj rätt gardiner.
  • Skapa stämning med belysning.
  • Ha en mysig matta under sängen.
  • Välj dova färger.
  • Satsa på en sänghimmel.
  • Bädda sängen med härliga sängkläder.