clb.se

Så får du de finaste parkettgolvet

Parkettgolv i olika träslag är både eftertraktade och tilltalande. Men för att ditt golv ska vara fint krävs det att du tar hand om det. Om du vill fräscha upp ditt golv finns proffsiga golvslipare till ditt förfogande som kan skapa magi med ditt parkettgolv.

När du har bestämt dig för att slipa parkettgolvet hemma är det viktigt att göra det på rätt sätt. Annars riskerar du att förstöra golvet. Om du vill vara på den säkra sidan när du ska slipa parkettgolv ska du anlita proffs som gör det åt dig. När du ska anlita professionella hantverkare som kan slipa golv kan du be om en offert. Tänk på att ange adress, golvtyp och antal kvadratmetrar. Det är ofta värt att lägga några extra kronor på att få golvet slipat än att göra det helt själv.

“Tjock parkett går lättare att slipa än tunn när golvet blivit repigt.” Läs mer här

Proffs kan utföra dammfri slipning

Att slipa ett redan befintligt golv är också det bästa om du vill renovera hållbart och samtidigt skapa ditt drömhem. En stor fördel med att anlita någon som kan slipa golv är att du också med säkerhet får rätt ytbehandling på golvet. Professionella golvslipare vet om de ska använda hårdvaxolja, lut, bets, lasyr eller lack på ditt golv. En annan fördel är att golvslipare kan utföra slipningen helt dammfritt. När du sedan har ditt fina golv ska du tänka på att vårda det med omsorg, då håller det längre.