clb.se

Så kan du förenkla din flytt

En flytt kan vara både stressig och energikrävande. Det är mycket som ska göras i samband med den. Du behöver till exempel få din nuvarande bostad såld, packa ihop dina saker och sedan flyttstäda. Allt detta samtidigt som det vanliga livet fortsätter.

För att underlätta allt detta kan du kontakta mäklare i Malmö och på så sätt få hjälp med försäljningen av din bostad. Genom att anlita en mäklare kan du få expertistips och juridisk rådgivning. En mäklare är som en mellanhand mellan dig och köparen.

Därför bör du anlita en mäklare

Säljer du en lägenhet i Malmö kan det vara bra att ta hjälp av en mäklare som känner till området. De kan sälja bostaden bättre än en mäklare utanför Malmö. Innan du anställer en mäklare är det bra att du tittar på deras erfarenhet, referenser och tidigare försäljningar. Det är även bra om mäklaren förstår dina mål med försäljningen. När det är dålig ekonomi ute kan det leda till långa försäljningstider och då kan det vara bra att ha en mäklare.

”Aktiviteten på bostadsmarknaden, och ibland även priserna, stiger fram till maj och därefter är det lite lugnare under sommarmånaderna juni till augusti. Aktiviteten ökar från september för att alltså toppa i oktober, därefter börjar det åter vända ned i november.” från SvD.

Då ska du sälja din bostad

Inför en försäljning är det bra att hålla koll på bostadsmarknaden. En rekommendation är oftast att sälja tidigt på året. Detta är på grund av att då är det ett större intresse för förändring hos människor. Till exempel är köpare mer aktiva under vår och tidig höst. Malmö är till exempel en populär studentstad vilket gör att intresset för bostäder ökar under hösten när skolorna startar.