clb.se

Så bra är det med värmepump

En värmepump använder värme som finns i luften, jorden eller en berggrund. Sedan avger värmepumpen värmen till det huset som ska värmas upp. En värmepump minskar inte husets energibehov men på grund av den effektiva tekniken är det möjligt att sänka uppvärmningskostnaderna.

Värmepumpar finns i olika utförande och varianter, det finns en värmepump för alla. Det är ett effektivt uppvärmningsalternativ. Om du är intresserad av att investera i en värmepump ska du kontakta Sverigepumpen som är experter inom området. De erbjuder luft/luft-värmepumpar och luft-vattenvärmepump. Gemensamt för dessa två modellerna är att de använder termisk energi för att generera värme i ditt hem. Termisk energi kommer från solen och lagras sedan i luften utomhus som sedan värmepumpen tar upp.

Välj rätt värmepump

En stor fördel med värmepumpar är att det är en låg totalkostnad där installation är inkluderad. Det tar mindre än en dag att installera exempelvis en luft-luftvärmepump. Det viktiga när du ska välja en värmepump är att du hittar en modell som passar för ditt hus. Hur planlösningen och hur stort huset är spelar en stor roll när du ska välja värmepump. Exempelvis för ett hus som är av det mindre slaget och har direktverkande el som uppvärmning i dagsläget är en luft-luftvärmepump ett utmärkt alternativ. Om du som husägare planerar att installera ett vattenburet system kan en luft-vattenvärmepump vara perfekt. Frånluftsvärmepumpar finns också som ett alternativ och de passar bra för ett mindre nybyggt hus med värme i golvet.

Intresset för värmepumpar har ökat

Värmepumpar har varit väldigt populära att installera de senaste åren. Bland annat blev det ett rejält uppsving när elpriserna började rusa. Det är många som har förstått att det är en bra investering som kan sänka elkostnaderna och att det snabbt blir lönsamt att ha investerat i en värmepump.